Vanliga frågor om hur och varför.

Behöver jag ansöka om medlemskap?

   Nej, medlemskap tecknas terminsvis i samband med att du betalar terminsavgiften. Att du var medlem senaste termin garanterar inte plats. När brevet (per mejl eller vanlig post) om medlemskap nästkommande termin skickas ut, är det fritt fram att betala. Det är datumet när din terminsavgift inkommer som gäller.


Varför sätter filmstudion ett sista betalningsdatum?

  Om det finns medlemskort kvar efter sista betalningsdatum har vi möjlighet att annonsera ut kvarvarande medlemskort i HN.


Hur många platser finns det och kan de ta slut före sista betalningsdatum?

  Det finns 400 biofåtöljer inklusive läktaren, vi säljer max 410 medlemskort, alla kommer ju inte till varje filmvisning. Ja, medlemskorten kan ta slut före sista betalningsdag. Om detta skulle hända lägger vi ut information på vår Facebook och hemsida. Det är bra att betala avgiften så tidigt som möjligt efter att vårt medlemsbrev för kommande säsong skickats ut.


Måste jag uppge min e-postadress?

  Till dem som inte har e-post, skickas information angående medlemskap för kommande säsong via vanlig post. Till alla som uppgett sin mejladress skickas medlemsbrev  6 till 8 gånger per år. Dessa kan innehålla, förutom information om medlemskap, tips om extra-arrangemang och information från riksföreningen SFF (Sveriges Förenade Filmstudios). Anger du ingen mejladress, hänvisas du till filmstudions hemsida/Facebook för den övriga informationen.


Finns det några förmåner kopplade till medlemskapet?

  Som medlem kan du delta i filmhelger och andra evenemang som SFF arrangerar, oftast på Filmhuset i Stockholm. Draken Film erbjuder rabatt på sin streamingtjänst, med kvalitetsfilmer du inte hittar på andra streamingtjänster typ Netflix.