Evenemang

Vårt 10 års jubileum 2019 passade vi på att fira i samband med visning av den flerfaldigt Oscars belönade filmen "ROMA". Denna film låg ju utanför vårt ordinarie program, vi lyckades boka biosalongen 1 april, dock inget skämt. Filmstudion hade beställt mexikanskt inpirerade wraps, och chilispetsade muffins, med tillhörande  lättöl, vatten och kaffe.

Ännu en bussresa genomfördes 2 februari 2019 till Göteborgs Internationella Film Festival (GIFF). Vi såg filmen "När livet vänder" en Belgisk film som var helt ok, men kanske inte en riktig höjdare. Middag intogs på lite olika resturanger i närområdet, där det blev kommentarer om kvällens film och andra vi visat i filmstudions regi.

Vår sedvanliga bussresa till Göteborgs Internationella Filmfestival genomfördes

25 januari 2018.

 Vi såg filmen "Darkest Hour" där Gary Oldman spelade Winston Churchill helt lysande! Därefter intogs en god måltid med mycket prat om film och andra företéelser i samtiden

Bonuskvällen höstsäsong 2017 kom helt att ägnas Katrinebergs filmelever och deras arbeten med att skapa film, framförallt kortfilm.

Du som medlem av Falkenbergs Filmstudio, har ju varit med om att finansiera stipendium till av styrelsen utvalda filmprojekt. På måndagen den 23 oktober 19:00 kom elever och lärare att presentera sina filmer. Kvällen var öppen för alla, inget krav på medlemskap i Filmstudion.

 Dessvärre strulade tekniken så visningen fick avbrytas. Vi kommer att visa en del av kortfilmerna som förfilmer före vår ordinarie film vissa kvällar.

 

Bonuskvällen 20 mars 2017, filmen om Ester Blenda. Vilken enastående kvinna, hon gick verkligen sina egna vägar. Anna Hylanders produktion var lysande, att levandegöra ett mänskligt porträtt så finkänsligt men ändå helt rakt utan förskönande omskrivningar. Att även lyckas få så mycket rörelse i filmen trots  många autentiska stillbilder, skickligt!

Bonuskvällen den 17 oktober 2016 med Jesper Ganslandts direktsändning från Hollywood blev perfekt.

Vilket festligt arrangemang, Jesper satt på ett anrikt hotell i Hollywood och pratade direkt till oss i Falkenberg.

 Sändningen kördes ut på bioduken och en webbkamera på scenen gjorde att Jesper kunde se oss i publiken och ha koll på vem som ställde en fråga, många var ju nyfikna på hur hans vistelser där kommer att utvecklas framöver. Något helt säkert besked om framtiden fick vi dock inte, men visst var det ett kul sätt att genomföra ännu en av våra bonuskvällar. Vi vill även tacka PM Audio för deras ovärderliga hjälp att genomföra projektet, Ingmar.

 Vi visade även 2020 års invigningsceremoni av Göteborgs Internationella Film Festival. Detta år var vi i filmhuset på Katrinebergs Folkhögskola. Röda mattan rullades ut, marchaller tändes och vi serverade snacks och alkoholfri bubbel. Invigningen starade med tal av konstnärlig ledare, prisutdelningar, kulturminister Amanda Lind förrättade själva invigningen. Därefter vidtog filmvisningar av kortfilmen "Magus är sexist" och årets öppningsfilm "Psykos i Stockholm" av Maria Bäck.

Vi fick möjlighet att visa invigningsceremonin och öppningsfilmen till Göteborgs Film Festival 2019. Detta genomfördes i aulan på Katrinebergs Folkhögskola, med röda mattan utrullad vid entren. Alkoholfri bubbel och snittar serverades i anslutning till aulan. Som förfilm visades "Zlatan i Alperna" och öppningsfilm var den finska "Aurora". Styrelsen får ta ställning till om detta evenemang skall genomföras vid öppning av 2020 års filmfestival.

Vi tackar Mårten Blomkvist för hans utmärkta föredrag om svensk reklamfilm genom tiderna. Många igenkännande skratt hördes i salongen under kvällen, (7/12 2015)

 

SFF har ofta anlitat Mårten för olika djupdykningar i filmens värld, kolla in program på SFF:s hemsida, som ni finner under fliken LÄNKAR.